Nu öppnar banorna för spel

Efter en kall och usel vår så är äntligen banorna öppna för spel 2021! Torsdag den 13 maj öppnade banorna.

Inför den här säsongen har vi precis som förra året låtit ett proffs göra iordning banorna vilket gör att banorna håller en mycket hög kvalitet. Något vi såklart vill behålla över hela säsongen. Det är något vi alla får hjälpas åt med.

Tänk därför på följande när du spelar:

Endast en timmes spel under maj

Eftersom banorna fortfarande är rätt mjuka så behöver vi vara försiktiga därför gäller endast en timmes spel åt gången under maj eller tills klubben meddelar annat.

Vattna!

Detta är kanske det enskilt viktigaste att tänka på. Om det är soligt och torrt så bör du vattna både före och efter spel. En torr bana riskerar göra så linjerna släpper och när dom väl sticker upp och någon får med sig en del av linjen med foten så är det svårt att få tillbaks den så den sitter bra.

Vattnet i banan gör också så gruset håller ihop mycket bättre samt fortsätter vara fast och hård.

Spela inte vid regn eller direkt efter

Om det regnar eller har regnat så det är små pölar eller om banans yta ser blank ut, det vill säga att du inte ser ett lager med grovt grus på ytan, så ska du inte under några som helst omständigheter spela. Detta riskerar att förstöra banorna på ett sätt vi inte kan återställa förrän nästa vår. Försök aldrig att sopa bort vattenpölar. Om det ändå spelas när banorna är blöta kan det leda till inställda kontrakt.

Sopa banor med släpnät och borsta linjer

Det borde inte behöva nämnas men tyvärr är det inte självklart för alla att sopa bana samt linjer efter spel. Därför påminner vi vänligt om att lämna banan i bästa nysopade (och som redan nämnt vattnat) skick.
Använd endast släpnäten, inte den breda borsten. Den används endast för banvård vilket styrelsen utför.

Laga gropar direkt eller kontakta klubben

Om det blir någon liten grop efter ett fotavtryck eller liknande, vilket ibland är oundvikligt, täck igen det med grus direkt och stämpla på ytan ordentligt med foten så det packas. Är det en större grop eller skada, eller om linjerna lossnat någonstans – kontakta klubben så fixar vi det. Sopa ALDRIG in grus under en linje som sticker upp.

Inga papperskorgar inne på banorna

Precis som förra året har vi inte satt ut några papperskorgar under domarstolarna. Vi ber er att ta med skräp och återvinning från banorna och slänga i till exempel egna sopor. Detta eftersom klubben inte har någon regelbunden sophämtning. Eftersom det är vi i styrelsen som plockar allt skräp så gör ni oss en jättetjänst genom att slänga ert eget skräp.

Ha riktigt kul

Det blev många punkter som har lite pekpinnekaraktär (vi skulle inte skriva ner dom om det inte behövdes), men glöm såklart inte att ha superkul på banorna och spela mycket tennis!!!

Matchtennis söndagar kl 10

På klubbtiderna söndagar 10-12 anordnar vi under maj och juni matchspel på båda banorna. Det är först till kvarn som gäller och vi kan max vara 8 spelare, detta på grund av pandemilagen men också för att alla ska få spela utan längre pauser. Viss matchvana är bra men vi delar upp oss på banorna efter nivå.
Matcherna spelas i tie break-format vilket blir innebär kortare matcher. Vi testar utan föranmälan till att börja med, först till kvarn alltså.

KM i augusti under en helg

Klubbmästerskapet 2020 blev mycket lyckat, mycket tack vare såklart alla deltagare. En förutsättning som också hjälpte till var att vi valde att förlägga alla matcher under en och samma vecka/helg. Även i år kommer vi lägga KM under en helg i augusti. Det innebär att kontraktstider inte gäller under den helgen. Vi informerar närmre när datum och spelschema börjat klarna för oss. Men sikta på andra eller tredje helgen i augusti. I år vill vi gärna anordna både en damklass och en juniorklass utöver den herr/mixed-grupp vi haft tidigare år.